Spring naar content

Volledige engineering en realisatie van je metalen producten

Metaalbewerking Bregil

Metaalbewerking bij Bregil betekent altijd het betere metalen product als eindresultaat voor jou. Zo regelen we de volledige engineering en realisatie van je metalen producten en onderdelen voor je.

Buisbewerking is een echte specialisatie van Bregil en we gaan hierin dan ook geen uitdaging uit de weg. Ook op het gebied van plaatbewerking is Bregil je vertrouwde partner en de specialist. We hebben bovendien als je partner in metaalbewerking veel kennis van allerlei verschillende lasprocessen. Allerlei oppervlaktebehandelingen verzorgen we ook tot in de puntjes voor je, zoals het aanbrengen van poedercoating. De assemblage om tot het betere metalen eindproduct te komen, kun je met een gerust hart aan Bregil overlaten.


Het brein van Bregil 

Het betere metalen product is geen loze belofte. Dat bereiken we door vroeg in het proces zowel creatief als technisch mee te denken over jouw optimale metalen onderdeel of product. De uiteindelijke functie is het uitgangspunt, net als bepaalde vereisten en voorwaarden. Daarna begint ons metalen brein te kraken, met als resultaat het optimaal ontwikkelde product op tekening.


De machine van Bregil

Vervolgens gaan onze modellenmakers aan de slag. De maakbaarheid, productiewijze, kwaliteit en levering worden hierin meegenomen. Dankzij ons moderne machinepark voeren we vervolgens alle benodigde buis-, plaat-, las-, oppervlakte- en assemblagebewerkingen voor je uit. Zo zorgen we voor een zorgeloze en continue stroom aan metalen maatwerkproducten.

We zorgen ondertussen niet alleen voor naadloze verbindingen tijdens de metaalbewerking, maar ook in onze samenwerking met jou. Een koppeling van onze ERP-systeem helpt ons hierbij. Onder andere inkooporders, verkoopbevestigingen en facturen worden indien gewenst automatisch verwerkt, erg prettig als je seriematig en langdurig met elkaar samenwerkt.

Engineering en metaal

Voor de volledige engineering, het technisch ontwikkelen, uitvoeren en realiseren van metalen producten en onderdelen, ben je bij Bregil aan het juiste adres. Het is het engineeringsbrein van onze succesformule. We hebben namelijk een eigen afdeling engineering waar uiteraard in samenspraak met jou als klant de productontwikkeling plaatsvindt.


Engineering, het proces

Een idee of ontwerp voor een metalen product of metalen onderdeel wordt hier vanaf een modelschets of tekening technisch verder ontwikkeld. Ons team van projectleiders, engineers en productie gebruiken het moderne ontwerpsysteem 3D CAD Solid Works voor de engineering om tot een snelle en efficiënte ontwikkeling en daarmee een maakbaar product te komen. Vanuit dit pakket maken we ook de tekeningen en sturen we met behulp van 3D bestanden het machinepark aan. Vanuit de SolidWorks hebben we een koppeling gemaakt zodat we vanuit de tekening geautomatiseerd stuklijsten en artikelen aan laten maken in ons ERP systeem. Dit scheelt tijd maar voorkomt vooral fouten.

Voorbeeld engineering Bregil 

Net als we dat beloofden aan een winkelinrichter die problemen had met kunststof zakkenhouders voor groenten en fruit. De houder brak vaak af of de zakkenrol schoot er steeds vanaf, er was steeds gedoe. De vraag was daarom of wij een beugel wilden ontwikkelen als oplossing hiervoor. Onze engineeringsafdeling ging aan de slag en kwam tot de betere metalen oplossing. Niet door een beugel toe te voegen, maar door een onderdeel slim te vervangen. We produceerden het onderdeel uit één gevouwen plaatdeel. Na het lassen en poedercoaten profiteert iedereen nu dagelijks van dit betere metalen product.

Langdurige samenwerking leidt tot gezamenlijk succes, dat is de overtuiging bij Bregil. Gebaseerd op wederzijds vertrouwen en door vanaf de engineeringsfase samen op te trekken. Tijdens de ontwikkelfase profiteer je dan namelijk optimaal van onze kennis en kunde rondom engineering. En tijdens de productiefase van het pure vakmanschap. Probeer het nu zelf ook.

Geavanceerde buisbewerking technieken

Een breed scala aan buizen en profielen kunnen we met behulp van CNC-besturing in bijna elke gewenste vorm bewerken. Met onze geavanceerde 3D buisbewerkingstechnieken en software kunnen we complexe vormen, verbindingen en uitsparingen maken in metalen buis. Zo besparen we je veel tijd als het gaat over samenstellen en bovendien verkleinen we de kans op samenstelfouten. Ook is de hoeveelheid nabewerking van metalen onderdelen gering door perfect aansluitende delen. Het betere metalen product dus.


De voordelen van buisbewerking door Bregil

  • Bijna elke gewenste buisvorm mogelijk
  • Besparing in tijd en kosten dankzij geavanceerde technieken
  • Naadloze aansluitingen

Voorbeeld buisbewerking Bregil 

Van meubelfabrikant Leolux kregen we de uitdagende vraag voor metalen buisonderdelen van een prachtig designmeubel van hen. Of we de mogelijkheid in huis hebben om een plat-ovale buis 38x20x2 in de platte richting te buigen. En in de metalen buis moeten bovendien grote radiussen komen. De buisuiteinden moeten bovendien dusdanig afgewerkt zijn zodat de buizen massief lijken.

En zo waren er nog wel een aantal uitdagingen waarmee Leolux zowel ons brein als onze machine uitdaagde. Samen met de productontwikkelafdeling van Leolux zijn we aan de slag gegaan met deze buisbewerkingsvraag. Zo zijn we uiteindelijk samen gekomen tot de betere metalen buisonderdelen, die voldoen aan alle vooraf gestelde complexe eisen. Het resultaat, de designfauteuil Chap van het merk Pode.

Plaatbewerkingen bij Bregil 

Welke plaatbewerkingen Bregil voor je in eigen huis kan uitvoeren? Snijden, walsen, pons-nibbelen, kanten, lassen, verspanen, knippen, poedercoaten, assembleren… Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. Informeer dus zeker naar de plaatbewerkingsmogelijkheden voor jouw metalen product. Dankzij de geavanceerde fiberlaser met geautomatiseerd magazijn die we in eigen huis hebben, kunnen we onbemand snijden. Dit heeft vele voordelen voor je, zoals een kortere levertijd en een scherpe prijs van plaatwerk.

Met onze moderne kantbanken kunnen we plaatbewerking uitvoeren tot een maximale breedte van 3000 mm. Walsen tot een breedte van 2500 mm behoort ook tot onze mogelijkheden. We zijn gespecialiseerd in plaatverwerkingen tot een dikte van 10 mm. Diktes tot 6 mm zijn veruit de meest voorkomende plaatbewerkingen

Robot lassen

Voor de vele herhalende series die we bij Bregil ontwikkelen en produceren, zetten we vaak onze lasrobot in. Om een constant kwaliteitsproduct in series te krijgen, ontwikkelen we zelf ook de lasmallen hiervoor. Omdat we alles al in de ontwikkelfase in SolidWorks tekenen, kunnen we vaak ook de ontwikkeling van de lasmallen al in SolidWorks doen, waardoor we de doorlooptijd tijdens de ontwikkeling voor je kunnen versnellen.


Puntlassen

Om specifieke metalen materialen aan elkaar te lassen passen we soms puntlassen toe. De te verbinden stukken metaal worden met behulp van twee koperen polen met kracht tegen elkaar gedrukt. Hierdoor wordt een sterke stroom door het laspunt gestuurd en door de warmte smelt
het metalen materiaal tussen de polen aan elkaar. Hierbij voegen we geen extra materiaal toe. In ons uitgebreide machinepark vind je ook een aantal puntlasmachines.

Poedercoating en andere oppervlaktebehandelingen

Poedercoating is bij Bregil de meest voorkomende oppervlaktebehandeling. Tijdens het elektrostatisch verfproces wordt negatief geladen poeder op het metalen onderdeel of product aangebracht. Het poeder hecht aan het metaal waarna het in de oven gesmolten (gemoffeld) wordt op een temperatuur tussen 140 °C en 220 °C. Poedercoaten wordt ook wel epoxeren genoemd. Bij het proces van poedercoating komen geen oplosmiddelen vrij. Het overtollige poeder wordt bovendien herwonnen. Poedercoating is dus een milieuvriendelijke manier om metalen producten en onderdelen van een zeer duurzame finish laag te voorzien.

De poedercoating mogelijkheden zijn bij Bregil ongekend, nagenoeg eindeloos namelijk. De meest voorkomende RAL-kleuren hebben we voor je op voorraad. Maatwerkkleuren kopen we voor je in. Ga je qua lak voor hoogglans, zijdeglans, mat of liever een fijnstructuur? Wij regelen het proces van poedercoating van A tot Z voor je.

Oppervlaktebehandelingen metaal

Hoewel 90% van de metalen producten bij Bregil een poedercoating behandeling krijgen, verzorgen we ook andere nabehandelingen van metaal. Denk aan oppervlaktebehandelingen als verzinken, verchromen en bijvoorbeeld sublimeren. Deze oppervlaktebehandelingen verzorgen we in huis of extern voor je:

  • Sublimeren voeren we ook in eigen beheer uit. Met behulp van een folie wordt een afbeelding onder een hoge temperatuur in de coating van het metaal “geperst”. De print van de folie wordt ‘ingebakken’ in de coating oppervlakte. De sublimeermogelijkheden zijn eindeloos. Iedere gewenste print kan op deze manier aangebracht worden. Van een huisstijlelement als een logo, tot een houtstructuur, marmer- of bijvoorbeeld betonlook.
  • Thermisch verzinken, het proces dat ook wel volbadverzinken wordt genoemd. Bij deze metaalbehandeling ontstaat er een legering tussen staal en zink door het metaal in verschillende fasen onder te dompelen. Dit biedt tal van voordelen, zoals een zeer langdurige bescherming tegen corrosie, hoge weerstand tegen slijtage, kathodische bescherming (zelfherstellend vermogen bij beschadiging van de zinklaag). Klanten van Bregil kiezen vaak voor thermisch verzinken als het gaat over metalen buitentoepassingen.
  • Electrolytisch verzinken, waarbij het staal voorzien wordt van een dun laagje zink. Door middel van elektrolyse worden zink-ionen neergeslagen op het metaal. Dit geeft een fraaier uiterlijk en het product wordt bovendien minder gevoelig voor corrosie. Het resultaat blinkt meer en geeft dus vooral esthetische effecten.
  • Verchromen en/of vernikkelen voeren we uit ten behoeve van bijvoorbeeld meubelonderstellen en meubelframes. Dit om een high end uitstraling te bereiken.

Op zoek naar metalen producten met poedercoating of een andere oppervlaktebehandeling? Dan moet je dus bij Bregil zijn!

Assemblage bij Bregil

Ontzorgen van onze klanten vinden wij bij Bregil erg belangrijk, zo ook als het gaat over assemblage. We stellen met aandacht en kunde losse onderdelen samen tot het gewenste eindproduct. Indien gewenst nemen we het gehele traject uit je handen, inclusief de assemblage. Niet voor niets is dit één van de redenen dat we langdurig samenwerken met onze klanten en zo een echt partnerschap met hen kunnen vormen.

We kunnen dus allerlei losse onderdelen voor je assembleren tot het betere metalen en complete eindproduct. Op deze manier kunnen we ook de supply chain verkorten, dat uiteraard allerlei voordelen kent op het vlak van snelheid en betrouwbaarheid in levering. Voor het kant-en-klare product moet je dus gewoon bij Bregil zijn.

Meer weten over het betere metalen product?